حال و روز ناامیدکنندهی وب، خالق آن را به این فکر وا داشته است که دوباره وب را خلق کند و اصلاحات اساسی در آن انجام دهد. آقای تیم برنرزلی این روزها احساس میکند اینترنت و وب از هدف اصلی خود به دلیل افزایش تجسسهای پنهانی و موانع مسدود کننده، به کلی دور شده است. به عقیدهی ایشان در حال حاضر مشکل ما در رابطه با وب، به تکنولوژی ساخت آن مربوط نمی شود، بلکه به مسائل اجتماعی پیرامون آن مرتبط است. برای این که لحظاتی را با آقای برنرزلی احساس همدردی کنیم، در ادامه با سکان آکادمی همراه باشید.
تیم برنرزلی ۶۱ ساله، وب را حدود ۲۵ سال پیش خلق کرد. از آن زمان تاکنون، اینترنت به شیوههای مختلفی به خدمت بشریت در آمده است. اینترنت نسبت به همه کاملا منصفانه رفتار کرده است؛ یک دختربچهی دبستانی را که از اینترنت برای حل تمرینات درسی بهره میگیرد و یا یک پیرمرد باتجربه را که راهنمای مصرف دارویهای خود را از اینترنت جویا میشود، تصور کنید. اما همین اینترنت به ظاهر مهربان، به عنوان بزرگترین خطر جوامع دموکراتیک قلمداد میشود چرا که چهرهی واقعی خود را نشان داده است: «بزرگترین شبکهی تجسس و اکتشاف اطلاعات دنیا». اینترنت چهرهی واقعی خود را این روزها و درست زمانی که ادوارد اسنودن دلایل کافی را به ما نشان داد، بیشتر نمایان ساخته است.
در حال حاضر آقای تیم برنرزلی به این موضوع فکر می کند و معتقد است امروزه اینترنت آزاد از دسترس مردم خارج شده است. همچنین به اعتقاد آقای برنرزلی، علیرغم شکوه و عظمت اینترنت در خدمت رسانی به بشریت مواردی چون جاسوسی، ممنوعیت سایتها، تجاوز به حریم خصوصی افراد، تحریف مطالب و وبسایتهای گمراهکننده، روحیهی نوع دوستی و بشر دوستی انسان ها را به نابودی کشانده است.
برنرزلی آنچه را که در ذهن دارد در سان فرانسیسکو و در حضور دانشمندان برجستهی دنیای فناوری اعلام داشت و آمادگی خود را برای ایجاد نسل جدیدی از وب اعلام کرده است. همچنین ایشان در رابطه با سلطهگری غولهای فناوری نظیر گوگل، فیسبوک و تویتتر، ابراز نگرانی کرد. شرکت کنندگان در این جمع، در رابطه با مواردی همچون رمزنگاری، حسابرسی و روش های پرداخت به تفکر و اندیشه پرداختند تا از یک سو استقلال مالی پدیدآورندگان و منتشرکنندگان محتوا بر روی وب را کاهش دهند و از سوی دیگر امنیت را برای پرداخت های مستقیم مشترکین، فراهم آورند.
امروزه وب محبوبترین وسیله برای دسترسی به اطلاعات است و دیدن منظرهی گردهمایی مغزهای متفکر وب که در رابطه با آیندهی وب بحث و تبادل نظر میکنند، شگفت انگیز است. نظر شما چیست؟ آیا خالق وب موفق خواهد شد تا شبکه یی عاری از هرگونه سیاست بازی ابداع کند؟ نظرات خود را با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.