تاکنون برنامه نویسان پی اچ پی اینقدر فریم ورک پیش رو نداشته اند تا از میان آنها یکی را انتخاب نمایند. اگر بخواهیم بگوییم بهترین یا برترین فریم ورک از دید برنامه نویسان کدام است، مسلماً با نقطه نظرات گوناگونی مواجه خواهیم شد چرا که هر برنامه نویس یا توسعه دهنده ای یکسری معیار خاص خود را برای برتری دادن یک فریم ورک به دیگری دارا است. لذا در این مقاله قصد داریم تا پر استفاده ترین فریم ورک ها را به شما معرفی کنیم اما پیش از اینکار، نیاز است تا با مفهوم کلی فریم ورک آشنا شویم.
به طور خلاصه، در دنیای برنامه نویسی فریم ورک به یک چارچوب از پیش تعریف شده توسط برنامه نویسان حرفه ای گفته می شود که این کمک را به سایر برنامه نویسان به خصوص برنامه نویسان مبتدی می کند تا دیگر نیازی نداشته باشند تا "چرخ را از نو اختراع کنند." به عبارت دیگر، توسعه دهندگانی که اقدام به استفاده از یک فریم ورک مثل فریم ورک سمفونی می کنند، به سادگی خواهند توانست ماژول های مختلف یک سایت را با حداقل کدنویسی طراحی کنند. از مزایای استفاده از فریم ورک ها می توان به سرعت بخشیدن به طراحی وب اپلیکیشن، حصول اطمینان از دیده شدن مسائل امنیتی در اسکریپت ها، بدون باگ بودن کدها و ... اشاره کرد. در عین حال، وقتی که برای طراحی سایتی از یک فریم ورک استفاده می کنیم، با محدودیت هایی هم رو به روی می شویم که از آن جمله می توان به این نکته اشاره کرد که اگر فریم ورک مد نظر دارای یک مشکل امنیتی باشد، سایت شما هم از جانب هکرها مصون نخواهد بود.
علاوه بر این، اگر بخواهید ماژولی به فریم ورک مد نظر خود اضافه کنید، حتماً می بایست با کدهایی که توسط سایر برنامه نویسان نوشته شده است آشنا گردید. حال که با ماهیت فریم ورک ها آشنا شدیم، در ادامه خواهیم دید که پر طرفدار ترین فریم ورک ها در پایان سال 2013 کدامین فریم ورک ها بودند. پس از انجام یک نظر سنجی از میان کسانی که PHP کار بودند و حتماً با بیش از یک فریم ورک کار کرده بودند و همچنین حذف نظراتی که با معیارهای این نظرسنجی مطابقت نداشتند، با داده های زیر رو به رو شدیم (لازم به ذکر است که این نظر سنجی در آخرین روزهای سال 2013 انجام شد و از همین رو نتایج این نظر سنجی را می توان برای سال بعد که 2014 باشد مورد استفاده قرار داد):
همانطور که در تصویر فوق مشاهده می شود، به نظر می رسد که پر طرفدارترین فریم ورک ها در سال 2014 به ترتیب لاراول، فالکون و سمفونی 2 باشند. شاید یکی از دلایلی که فریم ورک Laravel بیشترین مخاطب را به خود جذب کرده این باشد که کار با این Framework بسیار آسان است و کاربر برای یادگیری آن نیاز به صرف زمان زیادی ندارد. علاوه بر این، آموزش های زیادی برای این فریم ورک در اینترنت موجود است و کسانی هم که می توانند در فوروم ها به سوالات تازه کارها پاسخ گویند کم نیستند. شاید بتوان گفت یکی دیگر از دلایل پر استفاده بودن Laravel Framework وجود چیزی تحت عنوان کانال IRC لاراول است (IRC مخفف واژگان Internet Relay Chat است که این امکان را به کاربران فریم ورک لاراول می دهد تا در صورت بروز هرگونه مشکل، سوال یا سوالات خود را از طریق چت از دیگر کاربران لاراول بپرسند.) پیش از این گفتیم که فریم ورکی که در جایگاه دوم قرار دارد Phalcon نام دارد (که با زبان برنامه نویسی C نوشته شده است) و برگ برنده این فریم ورک عملکرد آن نسبت به رقبایش است. علاوه بر این، توسعه دهندگان این فریم ورک سعی نموده اند تا پکیجی در اختیار سایر برنامه نویسان قرار دهند که تا حد ممکن نیاز به Library های خارجی نداشته باشد و خودکفا باشد. یکی دیگر از مزایای این فریم ورک را می توان سهولت در نصب آن نام برد که همین یک ویژگی می تواند خیل عظیمی از کاربران تازه کار را به سمت فالکون روانه سازد.
سمفونی 2 از ویژگی های بسیاری برخوردار است و در میان فریم ورک ها می توان لقب قابل توسعه ترین فریم ورک را به آن اختصاص داد که در این نظرسنجی جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است (البته لازم به ذکر است که همین ویژگی Symfony2 موجب گردیده تا سرعت اجرای آن تا حدودی کاهش یابد). در پاسخ به این سوال که "حال می بایست از چه فریم ورکی در پروژه های خود استفاده کنیم؟" بایستی گفت که همه و همه بستگی به نوع پروژه شما، سطح مهارتی شما و در یک کلام نظر خود شما دارد. اینکه مثلاً تیمی که در آن مشغول به برنامه نویسی هستید از ZF2 استفاده می کند و شما همین سعی کنید کار با این فریم ورک را یاد بگیرید کاری بس اشتباه است چرا یادگیری نحوه کار با یک فریم ورک مستلزم صرف زمان است و منطق حکم می کند زمان و سرمایه خود را روی فریم ورکی بگذاریم که تمام نیازهای ما را پاسخگو باشد.