ساندار پیجای -مدیرعامل گوگل- در حین معرفی گوشی های جدید Pixel گوگل، چیزی در مورد این که کاربران چه چیزی از گوگل میتوانند دریافت کنند نگفت بلکه به این نکته اشاره کرد که «گوگل شخصی شده ی کاربران» چه بخشی از نیازهای ایشان را مرتفع خواهد کرد. گوگل با استفاده از هوش مصنوعی، قدرت کامپیوتری بدون وصفی را به زندگی روزمره ی کاربران وارد خواهد ساخت که این مهم بدون شخصی سازی گوگل برای تک تک کاربران، امکانپذیر نخواهد بود.
گوگل با این شعار که «گوگل شخصی شما چیزی فرای همیار دیجیتالی (Digital Assistant) است» در صدد است تا در آینده یی نه چندان دور، حال و هوای شخصی به گوگل بر اساس علائق کاربران دهد.
گوگل هم همچون سایر شرکت های فعال حوزه ی فناوری اطلاعات، سرمایهگذاری هنگفتی روی همیار دیجیتالی کرده تا با کمک آن بتواند ارتباطی مابین کاربران و گجت ها از طریق صوت برقرار سازد که این مهم جز با هوش مصنوعی قویتر از یک سو و همچون داشتن اطلاعات بیشتر از کاربران از سوی دیگر، عملی نخواهد شد.
پیش از این در سال ۲۰۱۲، شاهد عرضه ی Google Now بودیم که با استفاده از آن، کاربران می توانستند از ترافیک، زمان اکران یک فلیم در سینِما و … اطلاعات دقیقی کسب کنند اما پس از لانچ Google Assistant و سرمایهگذاری بیشتر این شرکت در زمینه ی هوش مصنوعی، گوگل نیاز به اطلاعات به مراتب بیشتری از کاربران دارد تا بتواند نقش یک همیار دیجیتالی بهتری را برایشان بازی کند چرا که موتور محرک هوش مصنوعی، Deep Learning (یادگیری عمقی) است و این یادگیری عمقی هم نیاز به حجم داده ی بسیار زیادی دارد. در ویدیویی که در مراسم رونمایی از گوشی های پیکسل نمایش داده شد، گوگل به این نکته اشاره کرد که:
وقتی ما موتور جستجوی گوگل را به راه انداختیم، هر کسی میتوانست چیزی که نیاز داشت را از میان میلیونها بلکه میلیاردها دادههای مختلف در سراسر دنیا بیابد اما به نظر میرسد که امروزه کاربران نیاز دارند تا دادههای مد نظرشان را در دنیای شخصی خودشان بیابند؛ عکسهای شما، گوشی همراه شما، ویدیوها، پیام ها، دوستان و … میتوانند نقش دادههای خامی را بازی کنند که شما به جستجو در میان آنها بپردازید. آیا اگر ابزاری وجود داشته باشد که در این مسأله شما را یاری رساند خوب نیست؟ آیا اگر گوگلی برای دنیای کاملاً شخصی خودتان داشتید، بهتر نبود؟
این «گوگل شخصی» به گفته ی گوگل کاملاً امن و ایمن است به طوری که دادههای خصوصی شما در مکانی اختصاصی برای خودتان نگهداری شده و از الباقی وب و دنیای اینترنت مجزا است!
آیا گوگل شخصی جای هیچ گونه نگرانی را باقی میگذارد؟
در پاسخ به سؤال فوق بایستی گفت که آری. تجربه نشان داده است که هر نوع اطلاعاتی که غولهای فناوری از کاربرانشان به دست میآورند، در نهایت میتوان آنها را در دستان دولت ها یافت که شاید این مسأله به مذاق خیلی از کاربران خوش نیامده و نتوانند به این شرکت های آی تی در کوتاه مدت اعتماد کنند؛ اما پس از گذشت زمان و علاقه نشان دادن برخی از کاربران به این نوع سرویس ها، کاربرانی که بی اعتماد هستند هم جذب این سرویس ها شده و حریم خصوصی خود را در ازای سبک زندگی راحت تری که این محصولات برایشان به ارمغان می آورند می بخشند!
به نظر شما آیا گوگل در حوزه ی طراحی «گوگل شخصی» از یک سو و همچنین صیانت از اطلاعات محرمانه ی کاربرانش میتواند موفق عمل کند؟ نظرات خود را با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.