اگر دولوپر اپن‌سورس نیستید، لااقل به یک حامی اپن‌سورس تبدیل شوید!

اگر دولوپر اپن‌سورس نیستید، لااقل به یک حامی اپن‌سورس تبدیل شوید!

استفادهٔ شما از اپن‌‌سورس به‌ عنوان یک کاربر نرم‌افزار، ‌می‌شود گفت که تقریباً ضرورتی اجتناب‌‌ناپذیر است. در واقع، کامیونیتی اپن‌‌سورس نه‌تنها دولوپرها، بلکه تمامی کاربران اینترنت هستند چرا که پایه و اساس اینترنت مبتنی بر تکنولوژی‌های اپن‌‌سورس قرار دارد؛ اما واقعیت امر آن است که اکثر کاربران در فعالیت‌‌های خود در فضای مجازی معمولاً اپن‌‌سورس را لمس نمی‌‌کنند و از آن بی‌اطلاع‌اند! 

در پاسخ به سؤالاتی همچون آیا می‌‌دانیم یک نرم‌‌افزار اپن‌‌سورس چگونه پشتیبانی و نگهداری می‌‌شود؟ محتوای آن چگونه و توسط چه کسانی تأمین می‌‌شود و بقای آن وابسته به چه عواملی است؟ بایستی گفت که واقعیت امر آن است که در رابطه با اپن‌سورس، سه گروه اصلی از کاربران وجود دارند که عبارتند از:

- حامیان (Sustainers)
- پشتیبانی‌کنندگان (Maintainers)
- مشارکت‌کنندگان (Contributors)

به چه کسی یک حامی اپن‌سورس گفته می‌شود؟
در حالی‌‌ که بسیاری از فعالان در زمینۀ توسعهٔ نرم‌‌افزار می‌‌دانند به چه کسانی پشتیبانی‌کننده و به چه کسانی مشارکت‌کنندهٔ اپن‌‌سورس اطلاق می‌‌شود، اکثر افراد از تعریف و نقش یک حامی اپن‌‌سورس اطلاع ندارند. به‌ طور خلاصه، یک حامی اپن‌‌سورس شخصی است که در رابطه با نیازها و خواسته‌‌های مشارکت‌کنندگان و نیز پشتیبانی‌کنندگان جامعهٔ اپن‌سورس اطلاع‌‌رسانی کرده و به نحو مؤثری از این نیازها حمایت می‌‌کند.

یک حامی اپن‌‌سورس به دیگر کاربران نسبت به زیرساخت‌های مورد نیاز اپن‌‌سورس که روزانه توسط ایشان به‌‌ کار گرفته می‌‌شود و غالباً نیازهای مفروض اپن‌‌سورس هستند، آگاهی می‌‌دهد؛ آن‌ها این اطلاع‌‌رسانی را از طریق قرار دادن پست در وبلاگ‌‌ها، آموزش و حضور در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌‌دهند.

در حال حاضر، تنها چیزی که اجماعی کلی روی آن وجود دارد این است که اپن‌‌سورس بزرگ‌‌تر و قوی‌‌تر از آن است که با شکست مواجه شود. در واقع، کامیونیتی (جامعه) اپن‌‌سورس بر این باور است که مدیران تمامی پروژه‌‌های نرم‌افزاری از اپن‌‌سورس استفاده خواهند کرد، همۀ لایبرری‌‌های عمومی که فعالیت میلیون‌‌ها نفر در سطح جهان به وجود آن‌ها وابسته است حفظ خواهند شد و همۀ موضوعات غیرقابل پیش‌‌بینی که نیاز به اپن‌‌سورس را افزایش می‌‌دهند، در آینده‌ای نه‌چندان دور پیش خواهند آمد (اما نیاز به توضیح نیست که اجماع به‌‌ تنهایی کافی نیست و کاری از پیش نخواهد برد؛ هر پدیده‌‌ای اگر به شکل مناسب و به اندازۀ لازم حمایت نشود، شکست آن محتمل خواهد بود.)

حال نوبت به نظرات شما می‌رسد. شما جزو کدام‌یک از سه دستهٔ فوق‌الذکر هستید و دلایل شما برای اتخاذ چنین سیاستی چیست؟ نظرات، دیدگاه‌ها و تجربیات خود را با دیگر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon