اعتیاد به گوشی‌های هوشمند چیزی از اعتیاد به مواد مخدر کم ندارد!

اعتیاد به گوشی‌های هوشمند چیزی از اعتیاد به مواد مخدر کم ندارد!

در مقاله‌ای تحت‌عنوان آیا استفادهٔ زیاد از اینترنت موجب بیماری‌های روانی در نوجوانان می‌شود؟، به بررسی آثار مخرب استفادهٔ بیش‌ از حد از اینترنت پرداختیم که به‌ نوعی می‌توان گفت با نتایج تحقیقی که در این مقاله به بررسی‌اش می‌پردازیم، مرتبط است. به گفتهٔ Mandy Saligari، کودکانی که گوشی را از دستشان زمین نمی‌گذارند سرنوشتی مشابه افراد معتاد به کوکائین خواهند داشت.

این درمان‌گر اعتیاد ادعا می‌کند که بیشتر بیمارانش دختران جوانی هستند که پیام‌های نامناسب و مستحجن با دوستان خود رد و‌ بدل می‌کرده‌اند و این در حالی است که چنین کاری را کاملأ نرمال می‌دانند. به گفتهٔ وی:

من همیشه به مردم می‌گم وقتی گوشی یا تبلت رو به‌ دست بچه‌تون می‌دید، واقعاً انگار یک شیشه نوشیدنی الکلی یا یک گرم کوکائین بهش دادین!

زمانی که بچه‌ها زودتر از آنچه که باید در معرض این دیوایس‌های هوشمند قرار می‌گیرند، شروع به دیدن و اشتراک‌گذاری عکس‌هایی می‌کنند که برای رشد ذهنی آن‌ها خطری بزرگ محسوب می‌شود؛ متأسفانه در اکثر مواقع این دست کودکان بر اساس حس کنجکاوی خود به سمت عکس‌های مستحجن کشیده شده و آن‌ها را برای دوستان خود نیز ارسال می‌کنند. نوجوانان نیز با سپری کردن بیشتر وقت خود به چت کردن و یا چرخ زدن در شبکه‌های اجتماعی مختلف، به شکلی متفاوت به استقبال خطر می‌روند.

بیشتر والدین به این دلیل که حوصلهٔ بهانه‌گیری‌های کودکان خود را ندارند، گوشی‌هایشان را به‌ راحتی در اختیار آن‌ها می‌گذارند اما به اعتقاد این درمان‌گر، چنین کاری به مرور باعث اعتیاد آن‌ها می‌شود و نگاه کردن طولانی به صفحهٔ این گوشی‌ها آن‌قدر برای مغز مخرب است که با اعتیاد به مواد مخدر برابری می‌کند!

داستان از جایی اَسف‌بارتر می‌شود که سن استفاده از چنین دیوایس‌هایی هر روز پایین و پایین‌تر می‌آید و علاوه‌ بر ضعیف شدن چشم، منجر به سوء‌استفاده‌های اینترنتی و جرائم سایبری نیز خواهد شد. طبق نتایج به‌دست آمده از تحقیقی که میان 1500 معلم مشغول به تدریس انجام شد، دوسوم از شاگردان تحت تعلیم آن‌ها عکس‌های نامناسب به‌ اشتراک می‌گذاشتند و در کمال تأسف، یک‌ششم از این شاگردان در مقطع ابتدایی درس می‌خواندند!

حال نوبت به نظرات شما می‌رسد. آیا شما کنترلی روی کودکانی دارید که به‌ نوعی سرپرست ایشان هستید (خواه پدر یا مادر هستید و خواه خواهر یا برادر کوچک‌تر از خود دارید) و همچنین معایب و مزایای این‌ کار چیست؟ نظرات، دیدگاه‌ها و تجربیات خود را با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon