چندی پیش، گوگل اعلام کرد که بهزودی طی یک بهروزرسانی اساسی، یادگیری ماشینی به کمک اپلیکیشن Spreadsheet این شرکت خواهد شتافت. به کمک یادگیری ماشینی، کاربران میتوانند تصویرسازیهای لازم در پروژههایشان را بهآسانی انجام داده و حتی آسانتر از گذشته، آنها را به اشتراک بگذارند. همچنین، این ویژگی به کاربران در پیدا کردن اطلاعات مورد نیازشان در میان مقادیر زیادی دیتا کمک خواهد کرد که از این طریق گوگل کمک شایانی به پردازش اطلاعات در دنیای تجارت خواهد کرد.
در این بهروزرسانی، بیشترین تغییر در قابلیت جستجو در صفحات مشاهده میشود؛ قابلیت جستوجو -که خود بهتازگی به Spreadsheet اضافه شده- اکنون دارای امکان جستوجوی صوتی است، بدین معنا که کاربران میتوانند با گفتار و زبان محاورهای خود در دادههای موجود به جستوجو بپردازند (مثلاً شما میتوانید از اپلیکیشن بخواهید که «اطلاعات فروش جمعهٔ گذشته» را به شما نشان دهد.
همچنین گوگل میگوید که بخش جستوجوی این نرمافزار به قابلیت تصویرسازی مجهز شده است بهطوریکه از این پس، این اپلیکیشن با دستور صوتی میتواند نمودارها و جداول مورد نیاز کاربر را رسم کند! بدین ترتیب، باگذشت زمان شاهد نیاز کمتری به کارهای یدی در زمینۀ رسم نمودارها خواهیم بود (بهطور مثال، از این پس کاربرانی همچون فروشندگان بهراحتی میتوانند آمار فروش یک کالای خاص در یک تاریخ خاص را با جستوجوی صوتی مشاهده کنند).
قابلیت تصویرسازی جدید گوگل، بهخوبی با سایر اپلیکیشنهای G Suite گوگل که سال گذشته معرفی شدهاند، همگامسازی شده است؛ اکنون کاربران میتوانند بهسرعت تمامی جدولها و نمودارهای یکی از این اپلیکیشنها را بر روی سایر اپلیکیشنهای گوگل (Docs ،Slides و ...) سینک کند. همگامسازی جداول در برنامههای G Suite نیز از این به بعد با سرعت بیشتر و با یک کپیپیست ساده انجام خواهد شد.
آیا این تمام ماجرا است؟
گوگل علاوه بر موارد بالا، تعدادی بهروزرسانی دیگر نیز برای اپلیکیشن Sheets معرفی کرده است؛ از این پس، هر کاربر میتواند کلیدهای میانبر کیبورد را به شیوۀ دلخواه خودش تغییر دهد. همچنین یک حالت Preview نیز برای فایلها درنظر گرفته شده که به کاربر اجازه میدهد با دقت بیشتری به اطلاعات نگاه کنند و نهایتاً فرمت کلی فایل را قبل از پرینت گرفتن، ویرایش کنند تا به همان شکل مدنظرشان برسند.
علاوه بر این، یک نوار جانبی جدید نیز به این اپلیکیشن اضافه خواهد شد تا ایجاد جدولها و نمودارهای جدید و ویرایش آنها بهسادگی هرچه تمامتر صورت گیرد؛ تعدادی جدول جدید و فانکشنهای جدید و کاربردی برای Spreadsheet هم در این بهروزرسانی عرضه شدهاند که بااستفاده از آنها، کاربران میتوانند نهایت استفاده را از اطلاعاتشان ببرند.
این اقدام گوگل نشاندهندۀ اهمیت هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در سیاستهای جدید این شرکت است؛ گوگل مشخصاً میخواهد تا بااستفاده از هوش مصنوعی، اپلیکیشنهایش را بهینهسازی کند و درنهایت بهترین تجربه را برای کاربرانش (خصوصاً در سازمانها و ارگانهایی که با بیگ دیتا سروکار دارند) رقم بزند. کاربرد دیگر یادگیری ماشینی در اپلیکیشنهای گوگل، بهوضوح در سرویس Gmail مشهود است؛ طبق اعلام رسمی خود گوگل، این شرکت از فناوری یادگیری ماشینی برای بهبود امنیت سرویس Gmail نیز استفاده میکند.