مدیرعامل کنونی اپل -تیم کوک- خیلی از اینکه برخی شرکت های مطرح دنیای فناوری از اطلاعات کاربران خود در جهت منافع شان استفاده میکنند خوشحال نیست. وی در مصاحبه آنلاینی که انجام داد اظهار داشت که "حریم خصوصی ما مورد حمله واقع شده. من از سیلیکون ولی با شما صحبت میکنم جایی که در آن برخی از مطرح ترین شرکت های فناوری دنیا در آنجا قرار دارند که با استفاده از اطلاعات شخصی کاربران خود دست به جمع آوری سرمایه های هنگفتی زده اند. آنها بستری فراهم کردهاند که از آن طریق کاربرانشان میتوانند محتوای شخصی خود را منتشر کنند و از این بابت هم خوشحال هستند اما از این نکته غافل اند که صاحبان چنین شرکت هایی از این اطلاعات کسب درآمد می کنند. از نظر ما این کاری بس اشتباه است و اپل هرگز نمیخواهد که به شرکت هایی این چنین مبدل گردد."
تیم کوک نامی از این شرکت ها نمیبرد اما پر واضح است که منظور وی شرکت هایی همچون گوگل، فیسبوک و توییتر است که اطلاعات مرتبط با کاربرانشان را جمع آوری کرده و به آژانس های تبلیغاتی و سایر شرکت ها می فروشند. تیم کوک همچنین اشارهای هم به سرویس های تحت وب رایگانی همچون جیمیل کرد که امکان بسیار خوبی در اختیار کاربران خود به صورت کاملاً رایگان میگذارند اما در عوض اطلاعات شخصی ایشان را به سرقت می برند. در همین راستا، تیم کوک افزود که "شاید شما از این سرویس های در ظاهر رایگان خوشتان بیاید، اما بعید میدانیم چنین سرویس هایی ارزشش را داشته باشند تا در عوض کلیه اطلاعات شخصی شما، نتایج جستجوی شما در وب و اخیراً هم عکسهای خانوادگی شما را تحلیل کرده و خدا میداند در چه جهاتی ممکن است مورد استفاده قرار گیرند. شکی نداریم روزی خواهد رسید که کاربران به چنین مواردی با دقت نظر بیشتری خواهند اندیشید."
همچنین تیم کوک روی سخن خود را به طرف ارگان های دولتی چرخاند و اظهار داشت که چنین ارگان هایی هم چیزی در زمینه ورود به زندگی شخصی افراد کم نگذاشته اند.
شاید یکی از دلایلی که مدیرعامل اپل اظهار نگرانی کرده است این باشد که شرکت هایی همچون گوگل و فیسبوک آزمایشگاههای هوش مصنوعی خود را به راه انداخته اند که از آن طریق میتوانند به صورت خودکار مقادیر زیادی از دادههای شخصی افراد را پردازش کرده و در جهت منافع خود به کارگیرند. حال با این سؤال مواجه میشویم که آیا اپل می بایست بیش از این روی جمع آوری دادهها تمرکز کرده و با در نظر گرفتن حریم شخصی کاربران از یک سو و جلب اعتماد آنها از سوی دیگر تجربه کاربری به مراتب بهتری برای ایشان رقم بزند یا اینکه اپل همین موضع فعلی خود را حفظ کرده و به شرکت هایی همچون گوگل، فیسبوک و توییتر اجازه خواهد داد تا در این حوزه کماکان یکه تازی کنند؟