آیا می‌دانستید که Ad-Blocker باعث می‌شود تا آسان‌تر مورد هدف تبلیغات قرار بگیرید!

آیا می‌دانستید که Ad-Blocker باعث می‌شود تا آسان‌تر مورد هدف تبلیغات قرار بگیرید!

استفاده از Ad-Blocker‌ (مسدودکننده‌های تبلیغات) در حال افزایش چشم‌گیری است چرا که اغلب کاربران خواستار این هستند تا بتوانند صفحات وب را جست‌وجو کنند بدون اینکه تبلیغات برای آن‌ها مزاحمتی ایجاد کند که این در واقع وظیفهٔ اصلی ادبلاکرها است. برخی از کاربران هم از ادبلاکرها توقع دارند که توانایی تبلیغات در دنبال کردن و شناسایی آنلاین آن‌ها را محدود کند؛ به عبارت دیگر، هویت وی در وب شناسایی نشود تا بالتبع تبلیغات مرتبط هم برایش باز نشود. این کاربران ممکن است شگفت‌زده شوند وقتی بفهمند که استفاده از ادبلاکرها ممکن است باعث شود که در دنیای وب، بیشتر قابل‌روئیت و ردیابی شوند! 

گزارشی در سال ۲۰۱۰ ما را از این موضوع آگاه کرد که مرورگرهای وب برای حفاظت از حریم خصوصی ما کار خیلی زیادی انجام نمی‌دهند. بعد از به‌روز شدن اطلاعات این گزارش در سال ۲۰۱۷، گروهی از محققین فرانسوی دریافتند که حتی پیشرفته‌ترین ابزارهای ادبلاکینگ هم نمی‌توانند کار زیادی برای حفاظت از اطلاعات ما انجام دهند (در مقاله‌ای تحت عنوان Webkay: ابزاری که نشان می‌دهد مرورگرها چه اطلاعاتی در مورد کاربرانشان دارند به معرفی ابزاری پرداختیم که نشان می‌دهد مرورگرها چه اطلاعاتی از کاربرانشان در اختیار دارند.)

اگر بخواهیم بی‌پرده صحبت کنیم، موضوع فقط ادبلاکرها نیستند؛ هر اِکستنشن (افزونه) دیگری هم وقتی با اطلاعات شناسایی کسی جفت بشود و بتواند آن اطلاعات را به‌ دست بیاورد، به ایجاد یک اثرانگشت منحصربه‌فرد برای کاربران در دنیای وب کمک می‌کند. به عبارت دیگر، از آن پس کاربران کاملاً از هم متمایز و قابل‌شناسایی می‌شوند. 

نتایج یک تحقیق در مورد یکی از ادبلاکرهای معروف
وقتی با یکی از ادبلاکرها که ادعا می‌کرد کاربران را از ردیابی شدن محافظت می‌کند آزمایشی انجام شد، نتایج حاکی از آن بودند که اطلاعات شناسایی فرضی استفاده شده از ۴۷۶۶ نفر دیگری که در این آزمایش شرکت کرده بودند، قابل شناسایی و تشخیص بود! در واقع، مثل اثرانگشت هر فردی که با دیگری متفاوت است، اطلاعات شناسایی فرضی استفاده شده هم همین‌طور از بقیه متمایز بود و در عرض فقط چند ثانیه، مشخص شد که چه پلاگینی بر روی کروم استفاده شده بود، کاربر در کدام شبکه‌های اجتماعی لاگین بوده و همین‌طور اطلاعات شناسایی دیگری که در واقع ردیابی IP استفاده شده را در دنیای وب برای تبلیغات آسان‌تر می‌کرد، به‌ دست آمد.

واقعیت امر آن است که کار اغلب ادبلاکرها این است که تبلیغاتی که شما نمی‌خواهید ببینید را مسدود کنند و اگر از آن‌ها برای مخفی کردن #حریم خصوصی و اطلاعات شخصی‌تان از دید تبلیغات و تبلیغ‌کنندگان بر روی وب استفاده می‌کنید، دیگر این کار را ادامه ندهید چرا که هیچ فایده‌ای نخواهد داشت.

از چه مرورگری استفاده کنیم؟
هیچ راه‌حل قطعی‌ای برای این موضوع وجود ندارد، اما محققان استفاده از مرورگر فایرفاکس را پیشنهاد می‌کنند که البته آن هم بی‌نقص نیست اما اطلاعات شناسایی کمتری را در مقابل ابزارها و برنامه‌های دیگر به بیرون درز می‌دهد (برای اینکه ببینید مرورگرتان چه اطلاعاتی از شما را فاش می‌سازد، می‌توانید به ابزار Browser Extension Experiment مراجعه نمایید.)

همین‌طور وقتی از شبکه‌های اجتماعی استفاده نمی‌کنید، از تمامی‌ آن‌ها لاگ‌اوت کنید و در تنظیمات مرورگر خود کوکی‌های به اصطلاح Third-party را غیرفعال کنید. گذشته از این‌ها، استفاده از پلاگین کمتر و وب‌گردی و مرور صفحات در حالت Incognito (ناشناس)، بسیار کمک‌کننده خواهد بود و رصد شدن توسط سرویس‌های آنلاین و بالتبع مواجهه با تبلیغات آزاردهنده را محدودتر می‌کند.

شما در مورد تبلیغات آنلاین چه فکر می‌کنید؟ اگر تجربه‌ای در رابطه با ادبلاکرها دارید، می‌توانید نظرات خود را با سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.‌

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon