اگر شما یک سئوکار باشید، حتما از این مسئله باخبر هسیتد که گوگل الگوریتمهای سرچ خود را تقریبا چند بار در سال آپدیت میکند. این روندی بود که در سال ۲۰۱۶ هم دنبال شده بود و الگوریتمهای جستوجوی گوگل بیش از چندین بار بهروزرسانی شدند. یکی از بزرگترین آپدیتها در سال ۲۰۱۶ -که اتفاقا بسیار هم بحثبرانگیز بود- آپدیت الگوریتم Penguin (پنگوئن) بود. اسم این الگوریتم بهنظر چیز زیبا و بامزهای میرسد اما شاید بسیاری از کسانی که قصد تقلب و دور زدن گوگل را داشته باشند، خیلی از این الگوریتم خوششان نیاید! در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم که Penguin چیست، چگونه در حال اصلاح نتایج جستوجوی موتور جستجوی گوگل است و چگونه روی رنکینگ وبسایت شما در گوگل موثر است. در ادامه با سکان آکادمی همراه باشید!
در حقیقت پاسخ به سوالات بالا، چیزهایی است که هر سئوکاری باید بداند اما فقط دانستن این نکات کارساز نیست بلکه شما باید مطمئن شوید که روش کار را هم خوب بلد هستید. به طور خلاصه، Penguin چیزی است که تا مدتها پابرجا خواهد بود و به این زودیها کنار نخواهد رفت پس درک عملکرد آن و روشهای بهینهسازی وبسایت به گونهای که مطابق با این الگورتیم باشد بسیار حائز اهمیت است.
پنگوئن چیست؟
در ۲۴ آوریل سال ۲۰۱۲، گوگل برای اولین بار پرده از این الگوریتم بهینهسازی نتایج جستوجوی خود برداشت تا وبسایتهایی که به صورت اسپمگونهای نتایج جستوجوهای گوگل را تحتتاثیر قرار میدادند را شناسایی و جریمه کند (به عبارت دیگر، از نتایج جستوجو حذف کند.) در اینجا منظور از اسپمگونهای این است که برخی وبمسترها با بهکارگیری از Black-Hat SEO یا بهعبارتی «اصول بهینهسازی غیرطبیعی»، همواره سعی میکنند تا رنکینگ بهتری برای صفحات مختلف وبسایت خود بهدست آورند و هدف اصلی از پیادهسازی این الگوریتم هم دقیقا مقابله با اینگونه وبسایتها است.
درواقع، این الگوریتم قدرتمند آمد تا با وبسایتهایی که بکلینکهای غیرطبیعی از سایتهای مختلفی میگرفتند -که شاید هیچ ارتباطی هم با محتوای سایت نداشت- و یا بکلینک گرفتن و یا خرید و فروش لینک از وبسایتهایی که اعتبار اندکی از دید گوگل و کاربران داشتند مقابله کند.
خبر بد این است که گوگل هیچگونه اطلاعاتی راجع به الگوریتم پنگوئن خود به شما نخواهد داد! گوگل بهغیر از یک مصاحبهٔ مطبوعاتی که در مورد به بازار عرضه شدن Penguin انجام داده است، هیچ اطلاعات دیگری راجع به آپدیت 4.0 Penguin پخش نکرده است؛ آنها حتی کوچکترین جزئیات مثل اینکه آپدیت جدید چه ویژگیهایی دارد و قرار است چه تاثیری روی این موتور جستوجو بگذارد را هم مسکوت نگه داشتهاند.
وقتی 4.0 Penguin برای اولین بار به بازار عرضه شد، بسیاری از وبسایتها تحتتاثیر آن قرار گرفتند؛ در این حین، وبمسترها شروع به کشفکردن اهداف آپدیت جدید و همینطور مواردی که باید در مقابل آنها محتاط میبودند کردند؛ این تنها راهی بود که میشد فهمید آپدیت جدید چهطور کار میکند.
Penguin بخشی اصلی از «الگوریتم هستهای گوگل» میباشد و به طور کلی، یک الگوریتم زنده و پویا است! به عبارت دیگر، که اگر اشتباهی انجام دهید فورا با وبسایت شما برخورد میکند و در مقابل آن اگر مشکل را برطرف کنید، بیخیال شما خواهد شد؛ در ادامه متوجه خواهید شد که اگر جزو وبمسترهای به اصطلاح کاردرست هستید، اصلا لازم نیست از Penguin واهمه داشته باشد.
بهترین قسمت 4.0 Penguin این است که یک الگوریتم به اصطلاح Real Time (درلحظه) است؛ پیش از این، زمانی که گوگل بهخاطر اشتباهی با شما برخورد میکرد، باید هفتهها یا ماهها صبر میکردید تا بتوانید مجدد اعتبار وبسایت خود را پس بگیرید و دوباره روی آن فعالیت کنید (حتی در بسیاری مواقع، نمیتوانستید وبسایت خود را برگردانید چون پاسخگویی گوگل بسیار ضعیف و کند بود.)
خبر خوب این است که چون Penguin هماکنون به صورت Real Time (درلحظه) فعالیت میکند، دیگر لازم نیست نگران درخواست دادن مکرر به گوگل برای پسگرفتن وبسایت خود بر روی رنکینگ قبلی باشید بلکه این الگوریتم خودش به صورت درلحظه هوای همه چیز را دارد!
درحال حاضر دهها چیز وجود دارد که باید راجع به الگوریتم پنگوئن گوگل بدانید؛ حال اجازه دهید راجع به چیزهایی صحبت کنیم که احتمالا در مورد آنها اطلاعاتی ندارید!
پیش از این، وقتی وبسایت شما جریمه میشد، این جریمه شامل حال کل صفحات وبسایت میشد؛ شما شانس این را نداشتید که صفحات خوب و درست را بالا نگه دارید و جریمه فقط شامل حال صفحات مشکلدار شود. اما اکنون با آخرین ورژن Penguin، این امکان برای وبمسترها فراهم شده است. به عبارت دیگر، اگر یکی از صفحات شما مسئلهای داشته باشد، گوگل فقط همان صفحه را جریمه میکند و کاری به بقیهٔ صفحات وبسایت شما ندارد؛ تمام محتوای وبسایت همچنان برروی گوگل دارای همان رنکینگ خواهد بود و جریمه فقط روی یک صفحه یا صفحاتی که مشکل دارند تاثیرگذار خواهد بود که دانستن این نکته برای وبمسترها خالی از لطف نیست.
یک چیز دیگر که باید بدانید این است که گوگل به هیچ عنوان زمان عرضهٔ پنجمین نسخه از این الگوریتم را لو نخواهد داد چراکه این مسئله را آخرین بار در بیانیهٔ خود هنگام عرضهٔ 4.0 Penguin خاطرنشان کرد با این مضمون که:
با خبر کردن همه راجع به آپدیتهایی که برای رازداری ساخته شدهاند ایدهٔ خوبی نیست!
بنابراین از این به بعد، شما از آخرین آپدیتهای Penguin باخبر نخواهید شد. با این حال، همیشه آن بیرون متخصصینی وجود دارند که شما را از جریان اتفاقات باخبر کنند و امروزه گوگل دیگر تنها منبع اطلاعاتی نیست.
سوال دیگری که افراد میپرسند این است که آیا Penguin کاملا Real Time است؟ این سوال مطرح میشود به دلیل اینکه گوگل هیچوقت صراحتا لایو بودن پنگوئن را در زمان لانچ این الگوریتم عنوان نکرد؛ آنها فقط مدام میگفتند که Penguin به بازار آمده، ولی هیچکس نمیدانست که Penguin جدید چه ویژگیهایی دارد اما با ورود به سال ۲۰۱۷، فاز معرفی به بازار تمام شده و این الگوریتم قدرتمند در حال حاضر کاملا لایو است. شما با گذشت یک هفته از اعمال آپدیت جدید روی وبسایتتان متوجه تغییرات خواهید شد که هم شامل تغییرات مثبت میشود و هم منفی.
حال اجازه دهید که این مقاله را با مطرح کردن موضوع مهمی به پایان برسانیم. از کجا مطمئن شوید که بهطور ناخواسته و اشتباهی تحتتاثیر Penguin قرار نخواهید گرفت؟ از کجا مطمئن شوید که در دراز مدت برایتان مشکلی پیش نخواهد آمد؟
با جستوجو متوجه خواهید شد که اینها به متدها و تاکتیکهای لینکسازی شما برمیگردد؛ باید مطمئن شوید که از هرجایی بکلینک نمیگیرید یا فقط شبکههای اجتماعی خصوصی نمیسازید، بلکه باید کسب بکلینک کاملا طبیعی و براساس رفتار سایر کاربران باشد. در عین حال، مطمئن شوید که از تکنیکهای On-Page و Off-Page سئو که دیگر کهنه شدهاند دوری میکنید (On-Page سئو به معنی بهینهسازی درون صفحهای است؛ یعنی بهینهسازی در خود صفحات سایت مثل استفاده از تگهای مناسب و غیره؛ Off-Page سئو به معنی بهینهسازی سایت و گرفتن بکلینک از طریق سایر سایتها و همینطور شبکههای اجتماعی است.)
اگر وبسایت شما به درستی بهینهسازی نشده است، اکنون زمان این کار فرا رسیده است (برای آشنایی با مفاهیم اصلی بهینهسازی سایت برای موتورهای جستوجو، میتوانید به دورهٔ رایگان ویدیویی سئو در سکان آکادمی مراجعه نمایید.) این را بدانید که حتی اسم فایل عکسی که در وبسایت خود آپلود میکنید هم به بهینهسازی On-Page کمک میکند؛ پس تا جایی که میتوانید دقیق کار کنید.
اگر بتوانید بهخوبی از گوگل دلبری کنید، دیگر لازم نیست نگران آپدیتهای الگوریتمهای مختلف این موتور جستجو منجمله پنگوئن باشید؛ در صورتی هم که گرفتار جریمهٔ این الگوریتم شدید، اول نکات مرتبط با On-Page سئو و سپس Off-Page سئوی خود را چک کنید.
اگر تجربهای در زمینهٔ کار با آپدیت جدید Penguin دارید ،خوشحال میشویم که اینجا با ما در سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.