سال 2016 سال خلاقیت در طراحی UX/UI بود. در این سال، ظهور چتباتها (Chatbots)، افزایش استفاده از IoT، همچنین تأکید دوبارۀ طرفداران Accessibility بر اهمیت ایجاد وبسایتهای بهتر از این منظر، کاربرد اپلیکیشنها و کاهش شدید محبوبیت طراحی فلت را شاهد بودیم (برای آشنایی بیشتر با این سبک طراحی، به مقالهٔ آشنایی با طراحی مسطح مراجعه نمایید.) در این مقاله نگاهی خواهیم داشت به جدیدترین روندهای طراحی سایت در سال 2017. در ادامه با سکان آکادمی همراه باشید.
1. نقش هوش مصنوعی پررنگتر شده است.
الگوریتمهای یادگیری ماشینی به یاری PayPal آمدهاند. هنگامی که مرورگر Safari را بر روی گوشی آیفون خود باز میکنید، فهرستی از پربازدیدترین صفحات شما در اختیارتان قرار میگیرد. تلاسترا -بزرگترین شرکت مخابراتی استرالیا- برای ایمنسازی سیستم اتوماسیون خود به تکنولوژیهای بایومتریک روی آورده است. اینها فقط چند نمونه از فراگیر شدن کاربرد هوش مصنوعی در تمام زمینههای توسعۀ سختافزاری و نرمافزاری است و با ادامۀ این روند، دور از ذهن نیست که سودآوری بازار هوش مصنوعی در سال 2020 به 16 میلیارد دلار نیز برسد. با این حال، این چتباتها هستند که مهمترین روند سال 2017 و بعد از آن را در حوزه اپلیکیشنهای تحت وب و موبایل به خود اختصاص میدهند. شرکتهای متعددی از جمله H&M، Sephora و Forbes، چتباتهای هوش مصنوعی را به منظور انتشار محتوا، پاسخ به سوالات مشتریان و هدایت آنها از طریق کاتالوگ آنلاین، مورد استفاده قرار دادهاند. همین روند میتواند در توسعهٔ وبسایتها نیز به کار گرفته شود.
2. کسبوکارها بیشتر به صورت Mobile-First در آمدهاند.
پژوهشهای اخیر نشان میدهند که هر کاربر عادی حداقل بیش از 200 بار در روز گوشی هوشمند خود را چک میکند. در سالی که گذشت، میزان سرچ موبایلی از سرچ در کامپیوترهای دسکتاپ فراتر رفت و به تعداد 113 میلیارد بار رسید. بنابراین اگر در سال جاری قصد ایجاد وبلاگ دارید، توصیه میکنیم ابتدا از نسخۀ موبایل شروع کنید و سپس نسخۀ دسکتاپ آن را بسازید. این رویکرد به شما کمک میکند تا در هر صفحه نمایشی -با هر ابعادی- به بهترین تجربۀ کاربری دست پیدا کنید.
3. فونتها بزرگتر و ضخیمتر شدهاند.
پیش از این، استفاده از فونتهای باریک و کوچک رایج بود اما اخیراً طراحان شروع به استفاده از فونتهای غیرمعمولتر، درشتتر و ضخیمتر نمودهاند. آنها تلاش میکنند تا با استفاده از اشکال هندسی فونتها و فاصلهگذاری مناسب بین حروف و کلمات، بخش خاصی از محتوای صفحه را برجستهتر و نمایانتر نمایند.
4. طراحی سه بعدی در حال رواج یافتن است.
اگر به وبسایتهایی که در چند سال اخیر ایجاد شدهاند دقت کنید، متوجه میشوید که همۀ آنها شبیه هم هستند و این مسئله باعث شده تا برخی برندها در مورد حفظ اصالت و هویت خود نگران شوند. بنابراین در سال 2017 احتمالاً بعضی شرکتها در سایتهای خود استفاده از رنگهای روشنتر و خیره کنندهتر و همچنین رنگآمیزی سه بعدی را مدنظر قرار خواهند داد.
5. طراحیها با سلیقه و گرایش مشتریها سازگارتر شده اند.
ارائهٔ محتوای مناسب، در زمان مناسب و به مخاطب مناسب آرزوی هر شرکتی است. امروزه دادههای حاصل از اپلیکیشنها، الگوریتمهای یادگیری ماشینی و وفاداری مشتریان اطلاعات تقریباً کاملی از سلیقه و خواست مشتری را در اختیار شرکتها قرار میدهد و شرکتها میتوانند از این دادهها به عنوان اهرمی در فرآیند مشتریسازی بهره ببرند. به این ترتیب، آنها میدانند چه محتوایی را در چه زمانی و به کدام کاربران ارائه دهند تا بیشترین نتیجه را بگیرند.
6. ترکیببندی باز و نامتقارن مورد توجه قرار گرفته است.
طراحان رابط کاربری به تدریج در حال کنار گذاشتن ترکیببندیهای مینیمالیستی استاندارد بوده و در سایتهای دینامیک خود به طراحیهای جدید روی آوردهاند. در ترکیببندی جدید هدرها، منوها و کلیدها هرچند ممکن است از لحاظ رنگبندی، شکل و اندازه هنوز حالت کلاسیک خود را حفظ نموده باشند، اما دیگر در یک ردیف قرار نمیگیرند و گاها همپوشانی هم پیدا میکنند و رویهم میافتند!
7. طراحی یکپارچه و سازگار با پلتفرمهای مختلف، اهمیت خاصی پیدا کرده است.
در آینده تعداد دستگاههایی که به اینترنت متصل میشوند به شدت افزایش خواهد یافت. بنابراین باید وبسایت خود را برای تمام پلتفرمها سازگار کنید زیرا هیچوقت نمیدانید وبسایت یا اپلیکیشین شما در چه پلتفرمی نمایش داده خواهد شد.
در این مقاله، ۷ مورد از مهمترین روندهای طراحی سایت در سال 2017 به طور خلاصه مورد بررسی قرار گرفت. دیدگاه شما چیست؟ آیا اخیراً شاهد تغییراتی در طراحی سایتها بودهاید؟ فکر میکنید در آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ اگر طراح سایت هستید، تصمیم دارید بیشتر به چه سمتی پیش بروید و کدام روندها را دنبال کنید؟ نظرات خود را با ما و سایر کاربران سکان آکادمی به اشتراک بگذارید.