آشنایی با زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب بین کارفرمایان

آشنایی با زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب بین کارفرمایان

هرساله IEEE (موسسۀ بین‌المللی مهندسان برق و الکترونیک) سعی می‌کند به این سؤال که کدام زبان‌های برنامه‌نویسی بین کارفرمایان بیشترین میزان محبوبیت را دارا هستند؟ با جمع‌آوری اطلاعات از منابع مختلف مانند گوگل، گیت‌هاب، توئیتر، رددیت، هکرنیوز، استک‌اورفلو و دایس پاسخ داده و نتایج را و در قالب یک لیست در اختیار علاقمندان قرار دهد.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، زبان Java در صدر این لیست قرار گرفته و این بدان معنا است که محبوب‌ترین زبان بین این قشر است؛ البته باتوجه به این‌که کسب‌وکارها و دولوپرهای مختلف زیادی به این زبان وابسته‌اند و از آن به‌خوبی استفاده می‌کنند، جای تعجبی هم ندارد که در صدر باشد (البته با این‌که بعضی زبان‌های دیگر در موارد مختلفی مانند سرعت از جاوا پیشی گرفته‌اند، اما جاوا توانسته تمام حوزه‌ها را تحت‌الشعاع خود قرار دهد).

زبان‌های C، C++، Python و JS جزو ۵ زبان برتر لیست هستند که تماماً به‌عنوان سنگ‌بنا و ستون دولوپری مدرن به‌حساب می‌آیند؛ زبان‌های بعدی هم شاید در میان بعضی دولوپرها مورد قبول باشند، اما هیچ‌کدام زبان اصلی در بین زبان‌هایی که بیزینس‌های مختلف استفاده می‌کنند نیستند.  

Swift اپل هم در رتبۀ دهم لیست قرار گرفته است که جلوتر از زبان پدری خودش -یعنی Objective-C که در رتبۀ 19 است- قرار دارد؛ از آن‌طرف زبان Go گوگل که طبق گزارش وب‌سایت TIOBE در سال 2016 توجهات زیادی را به خودش جلب کرد، رتبهٔ 18 را کسب کرده است.

Kotlin که درحال‌حاضر زبانی رسمی برای توسعهٔ اپ‌های اندرویدی به‌حساب می‌آید، با این‌که مدتی در مطبوعات برجسته شد، نتوانست در لیست بالا جایگاهی برای خود پیدا کند (برای آشنایی بیشتر با زبان کوتلین، به مقالهٔ Kotlin: درآمدی بر این زبان برنامه‌نویسی جدید برای توسعهٔ اپ‌های اندرویدی مراجعه نمایید). زبان R هم با این‌که برای مصارف تخصصی آماری استفاده می‌شود، ولی جایگاه خیلی بالایی گرفته است.

این جایگاه‌ها در شرایطی کسب شده‌اند که مثلاً جاوا زبانی است که هم‌زمان برای توسعۀ وب، مصارف صنعتی و سازمانی و اپ موبایل مناسب است (برای شروع یادگیری این زبان به‌صورت آنلاین و کاملاً رایگان، به دورهٔ آموزش زبان Java در سکان مراجعه نمایید). زبان C هم در توسعۀ اپ موبایل، توسعۀ اپ‌های سازمانی و همچین در سیستم‌های به‌اصطلاح Embedded دیده می‌شود (به‌طورکلی، منظور از سیستم‌های امبدد سیستم‌هایی کامپیوتری است که در خودروها، وسائل خانه همچون یخچال و غیره استفاده می‌شوند). زبان‌هایی که در رتبه‌های بعدی قرار دارند و در پایین لیست هستند، در مصارف محدود و مشخصی مانند آنالیز دیتا و توسعۀ اپ موبایل بیشترین کاربرد را دارند و به همین خاطر است که نتوانستند جایگاه بالایی کسب کنند و درنتیجه معلوم می‌شود که چرا زبان‌های برتر لیست، توانسته‌اند برای سال‌ها بازار را تحت سلطۀ خود داشته باشند.

زبان Swift ثابت کرد که یک زبان برنامه‌نویسی با دارا بودن پشتوانۀ معتبر، ساپورت مؤثر و کامیونیتی اپن‌سورس، می‌تواند با سرعت در رده‌های بالا قرار بگیرد (برای آشنایی بیشتر با این زبان، به مقالهٔ زبان برنامه نویسی Swift اپل: از سیر تا پیاز مراجعه نمایید). درواقع، کسب‌وکارها هرچه بیشتر یک زبان را بپذیرند و استفاده کنند، سریع‌تر فیدبک‌های مختلف برای آن زبان منتشر می‌شوند و از سوی دیگر برای زبانی که به‌سرعت محبوب شده است، خیلی سخت است که محبوبیت خود را از دست بدهد لذا توسعه‌دهندگان و ساپورت‌کنندگان آن زبان تمام تلاش خود را به‌ کار می‌بندند تا محبوبت زبانشان را حفظ کنند.  

حال نوبت به نظرات شما می‌رسد؛ به‌نظر شما رتبه‌بندی عرضه شده در این لیست با واقعیات بازار کار ایران نیز هم‌خوانی دارد؟ علاوه بر این، به‌نظر شما دولوپرهای تازه‌کار اگر روی چه زبان سرمایه‌گذاری کنند از آیندهٔ بهتری برخوردار خواهند بود؟ نظرات، دیدگاه‌ها و تجربیات خود را با ما و سایر کاربران سکان به اشتراک بگذارید.

از بهترین نوشته‌های کاربران سکان آکادمی در سکان پلاس


online-support-icon